+32(0) 11 60 37 52 Last minutes

Beleef...

Fantastische avonturen aan de Ourthe

Beleef een fantastische vakantie..

De wilde rivieren, fantastische fietsroutes en betoverende bossen. Je kunt het allemaal terugvinden in de Belgische Ardennen, niet voor niets de 'groene long' van België genoemd. Een ideale bestemming om te genieten van de rust en van al het moois de natuur te bieden heeft. Moulin de Hotton grenst direct aan de Ourthe, een rivier midden door de Belgische Ardennen die door het idilische dorpje Hotton loopt. De chalets liggen op steenworp afstand van de Ourthe. U kunt - bij wijze van spreken - vanuit uw chalet in de Ourthe vissen. Deze groene regio is een ideaal actieterrein voor sport en sensatie. Van een gewone wandeling tot trailrunning en extreme avontuurlijke sporten; ook recreatieve sporters kunnen hier volop actie beleven.

  Moulin de Hotton grenst direct aan de rivier de Ourthe. 
  Volop culturele daguitstappen in de directe omgeving.
  Geniet in en om ons park van de Belgische cultuur en laat u culinair verrassen.

Fantastische daguitstapjes in de omgeving voor kinderen (en ouders)!

1.
Durbuy
op ongeveer 5 minuten rijden.

In het hart van de Ardennen aan de Ourthe ligt het kleinste stadje Durbuy.

2.
Rivéo
op ongeveer 5 minuten rijden.

Ontdek de fauna en de flora van de rivier zoals u die nog nooit zag.

3.
De grotten van Hotton
op ongeveer 10 minuten rijden.

De grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen.

4.
La Roche-en-Ardenne
op ongeveer 20 minuten rijden.

"LA ROCHE" is het centrum van een adembenemend panorama.

5.
Blégny Mijn
op ongeveer 40 minuten rijden.

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa.

Wandelen in de Ardennen

Diepe bossen op heuvelhellingen, steile rotsformaties en snelstromende rivieren: de Belgische Ardennen zijn een waar wandelparadijs voor de liefhebber. De verscheidenheid van de landschappen in de Ardennen is groot, dat ziet u onder andere terug in de verschillende wandelroutes rondom Hotton.

Ontdek

Fietsen in de Ardennen

Ontdek de Ardennen op de fiets. Verken de nieuwe fietsknooppunten, fietsroutes die aansluiten op nationale of internationale routes of kies voor de bestaande routes. Er is een ruime keuze voor zowel de kortere als langere fietsroute. Zowel voor gemakkelijke tot uitdagende tochten.

Ontdek

Mountainbiken in de Ardennen

Avontuurlijke mountainbikepaden strekken zich uit over het hele gebied. Er is in de directe omgeving van Hotton een grote diversiteit in niveau's voor de actieve moutainbikers. Hotton is het ideale landschap voor een actieve vakantie met de mountainbike. In de directe omgeving van Hotton kunt u ook diverse verhuurders van mountainbikes vinden, ook kunnen zij advies geven over de beste routes rondom Hotton.

Ontdek

Klimmen & Abseilen

De rotswanden in de Ardennen doen menig handen van klimmers jeuken. De geschikte klimgebieden liggen vooral ten zuiden van Namen en in de buurt van Luik. De Ardennen is een prima plek om kennis te maken met klimmen en/of abseilen, daarnaast zijn er in de Ardennen veel aanbieders van klimwanden of klimmuren. Hierop kan prima geoefend worden om het klimmen nog beter onder de knie te krijgen. 

Ontdek

Kanovaren

Met de schitterende ligging is Hotton een prachtige omgeving om actief te kanoën. De Belgische Ardennen is rijk aan talloze rivieren die, met name in de zomer, de uitstekende plek zijn voor een actieve middag kanoën. Er zijn in de directe omgeving van Hotton diverse locaties waar u kano's kunt huren.

Ontdek

(Vlieg)vissen in de Ourthe

De rivier Ourthe herbergt diverse wildwatervissen. De Ourthe is een paradijs voor vissers, maar ook een aangename en kwaliteitsvolle plaats om te zwemmen.

Ontdek

Zoek en boek je ideale vakantie op Moulin de Hotton!