+32(0) 11 60 37 52 Last minutes

Beleef...

Fantastische avonturen aan de Ourthe

Beleef een fantastische vakantie..

De wilde rivieren, fantastische fietsroutes en betoverende bossen. Je kunt het allemaal terugvinden in de Belgische Ardennen, niet voor niets de 'groene long' van België genoemd. Een ideale bestemming om te genieten van de rust en van al het moois de natuur te bieden heeft. Moulin de Hotton grenst direct aan de Ourthe, een rivier midden door de Belgische Ardennen die door het idilische dorpje Hotton loopt. De chalets liggen op steenworp afstand van de Ourthe. U kunt - bij wijze van spreken - vanuit uw chalet in de Ourthe vissen. Deze groene regio is een ideaal actieterrein voor sport en sensatie. Van een gewone wandeling tot trailrunning en extreme avontuurlijke sporten; ook recreatieve sporters kunnen hier volop actie beleven.

  Moulin de Hotton grenst direct aan de rivier de Ourthe. 
  Volop culturele daguitstappen in de directe omgeving.
  Geniet in en om ons park van de Belgische cultuur en laat u culinair verrassen.

Fantastische daguitstapjes in de omgeving voor kinderen (en ouders)!

1.
Durbuy
op ongeveer 10 minuten rijden..

Durbuy is het gezellige stadje dat zich op slechts enkele km van ons domein bevindt.

2.
Riveo & Ardennes Kayak
gelegen op 5 minuten wandelen terwijl Ardennes Kayak zich op het domein zelf bevindt.

Huur vanop ons domein een kayak en vaar de Ourthe af. Meer info over Ardennes Kayak vind je hier. Ook Riveo is zeker de moeite om te bezoeken. Bij Riveo kan je terecht voor alles te weten te komen over vissen. Er is ook een leuke minigolf, daarbij is alles gratis voor onze jongste gasten! Meer info vind je hier.

3.
La Roche-en-Ardenne
op ongeveer 10 minuten rijden..

Bezoek de vestiging van La Roche, kruip op echte legertanks, geniet van een gezellig terrasje of ontspan aan het water. In dit dorpje is zelfs een oud oorlogmuseum te vinden..

6.
Marche-en-Famenne
op ongeveer 10 minuten rijden..

De laatste 10 jaar heeft Marche een ware metamorfose ondergaan. Nieuwe wegen werden aangelegd en een indrukwekkend winkelcomplex werd aangelegd. Absoluut de moeite waard.

Wandelen in de Ardennen

Diepe bossen op heuvelhellingen, steile rotsformaties en snelstromende rivieren: de Belgische Ardennen zijn een waar wandelparadijs voor de liefhebber. De verscheidenheid van de landschappen in de Ardennen is groot, dat ziet u onder andere terug in de verschillende wandelroutes rondom Hotton. Een wandelroute die wij u zeker kunnen aanraden, is de beverwandeling op slechts 50m van het domein. Zoals op onderstaande foto te zien is, knagen de bevers voortdurend aan de bomen langs de Ourthe. Dit zorgt voor prachtige natuurverschijnselen. 
In het vvv-kantoor kan u gratis wandelkaarten verkrijgen en zelf de indrukwekkende wandelroutes ontdekken! 

Ontdek

Fietsen in de Ardennen

Ontdek de Ardennen op de fiets. Verken de nieuwe fietsknooppunten, fietsroutes die aansluiten op nationale of internationale routes of kies voor de bestaande routes. Er is een ruime keuze voor zowel de kortere als langere fietsroute. Zowel voor gemakkelijke tot uitdagende tochten.

Ontdek

Mountainbiken in de Ardennen

Avontuurlijke mountainbikepaden strekken zich uit over het hele gebied. Er is in de directe omgeving van Hotton een grote diversiteit in niveau's voor de actieve moutainbikers. Hotton is het ideale landschap voor een actieve vakantie met de mountainbike. In de directe omgeving van Hotton kunt u ook diverse verhuurders van mountainbikes vinden, ook kunnen zij advies geven over de beste routes rondom Hotton.

Ontdek

Klimmen & Abseilen

De rotswanden in de Ardennen doen menig handen van klimmers jeuken. Maar ook in het dorpje Hotton is er een alom bekende plek om te klimmen op slechts 5 minuten wandelen van ons domein. Het mooi gelegen klimmassief beschikt over enkele uitdagende touwlengstes. Deze variëren van geweldige schoorstenene tot een aanpal mooie platen. Wij horen vaak dat 'La Big Ben', voor vele klimmers één van de mooiste plaatroutes van België is.

De rotsen van kalksteen bestaan uit vijf grote delen die vlak bij elkaar liggen.

  • Massief 'Avals'
  • Massief 'Amonts': aanrader is de moeilijke plaatroute l'Elisabeth 7a, hier zitten slechte haken in
  • Massief 'Rénissart': deze is de belangrijkste wand en is 35 m hoog
  • Massief 'Fré Diame': deze route gaat boven het water!
  • Massief 'Mandille'

Wij raden aan deze beklimming te doen in de lente, zomer en herfst. De rotsen zijn precies naar het zuiden georiënteerd. Als het regent kan het behoorlijk modderig zijn. Over het algemeen is de behaking goed en dankzij het vele klimmen, zijn de makkelijke routes vaak glad.

Er zijn zo'n 100 routes met volgende niveau verdeling:
3:9, 4:31, 5:19, 6:19, 7:6

Ontdek

Kanovaren

Met de schitterende ligging is Hotton een prachtige omgeving om actief te kanoën. De Belgische Ardennen is rijk aan talloze rivieren die, met name in de zomer, de uitstekende plek zijn voor een actieve middag kanoën. Er zijn in de directe omgeving van Hotton diverse locaties waar u kano's kunt huren.

Ontdek

(Vlieg)vissen in de Ourthe

De rivier Ourthe herbergt diverse wildwatervissen. De Ourthe is een paradijs voor vissers, maar ook een aangename en kwaliteitsvolle plaats om te zwemmen.

Ontdek

Zoek en boek je ideale vakantie op Moulin de Hotton!