+32(0) 11 60 37 52 Last minutes

Geniet...

van de idyllische dorpjes of bijzondere bezienswaardigheden..

Ontdek de idyllische dorpjes in de Ardennen

Belgisch Luxemburg is een verrassend mooi gebied in het hart van Europa. Deze "groene long van België" is een ideale bestemming om te genieten van rust en van al het moois dat de natuur hier te bieden heeft. Het is een dromerige regio die de zintuigen en de geest van haar bezoekers prikkelt, een bron van nieuwe, onvergetelijke momenten. Direct door Hotton loopt de Ourthe, de Ourthe grenst direct aan Moulin de Hotton. Je kunt - bij wijze van spreken - vissen vanuit het chalet in de Ourthe. Geniet van al het moois dat de Ardennen en de Ourthe te bieden heeft.

  Prachtige idyllische dorpjes in de omgeving van Hotton.
  Ligging direct aan de rivier de Ourthe, geniet van alle mogelijkheden.
  Geniet in en om ons park van de Belgische cultuur en laat u culinair verrassen.

Fantastische daguitstapjes in de omgeving voor kinderen (en ouders)!

1.
Durbuy
op ongeveer 5 minuten rijden.

In het hart van de Ardennen aan de Ourthe ligt het kleinste stadje Durbuy.

2.
Rivéo
op ongeveer 5 minuten rijden.

Ontdek de fauna en de flora van de rivier zoals u die nog nooit zag.

3.
De grotten van Hotton
op ongeveer 10 minuten rijden.

De grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen.

4.
La Roche-en-Ardenne
op ongeveer 20 minuten rijden.

"LA ROCHE" is het centrum van een adembenemend panorama.

5.
Blégny Mijn
op ongeveer 40 minuten rijden.

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa.

Durbuy

Het kasteel bovenop een rotspartij straalt romantiek uit. Aan de voet ervan ligt een klein middeleeuws stadje, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Omgeven door heuvels en bossen lijkt het « kleinste stadje ter wereld» tegen alles bestand. Durbuy ligt in Belgisch Luxemburg, in het hart van de Ardennen in België. 

Ontdek

Kasteel van La Roche

De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11de, 12de en 13ste eeuw, met hun sombere, indrukwekkende massa, nog benadrukt door ruwe opeenstapeling van leistenen, overheersen de groene vallei die gesnesteld ligt in een lus, gevormd door de Ourthe en de steile hellingen van Deisterberg.

Ontdek

La Roche-en-Ardenne

"LA ROCHE" is het centrum van een adembenemend panorama dat onuitwisbaar in het geheugen gegrift is van diegene die het geluk gehad heeft dat panorama te mogen aanschouwen. Nooit heb ik dit aangename oord verlaten met een ander gevoel dan grote spijt, dit oord dat begiftigd is met de meest uiteenlopende geschenken van de natuur en waar het uitstekend verpozen is." (M.A.Perk)

Ontdek

De grotten van Hotton

De grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen en met twee sterren beoordeeld door de Michelingids. De grotten zijn ontstaan doordat regenwater infiltreerde in het kalksteenplateau en via een ondergrondse rivier uiteindelijk bij Hampteau terugkeerde naar het aardoppervlak. Ze ontstaan door een langzame chemische oplossing van kalksteen en deels door slijtage van het water met een beetje zand erin.

Ontdek

Belgisch Luxemburg zal u verleiden met haar ongerepte, betoverende natuur. De alomtegenwoordige, feeërieke bossen zijn een thuishaven voor dieren en planten. Ze vormen een oase van rust voor iedereen.

In het Belgische Luxemburg vind je schitterende bezienswaardigheden vanuit de rijke geschiedenis. Een aantal van deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. 

De provincie Luxemburg staat niet alleen bekend om haar prachtige landschappen, ze is ook gereputeerd om haar authentieke gastronomie. Ontdek waarom Belgisch Luxemburg zo bijzonder is.

Zoek en boek je ideale vakantie op Moulin de Hotton!