+32(0) 11 60 37 52 Last minutes

Ontdek..

Ontdek de prachtige Belgische Ardennen

Ontdek Moulin de Hotton


Belgisch Luxemburg is een verrassend mooi gebied in het hart van Europa. Deze "groene long van België" is een ideale bestemming om te genieten van rust en van al het moois dat de natuur hier te bieden heeft. Het is een dromerige regio die de zintuigen en de geest van haar bezoekers prikkelt, een bron van nieuwe, onvergetelijke momenten. Direct door Hotton loopt de Ourthe, de Ourthe grenst direct aan Moulin de Hotton. Je kunt - bij wijze van spreken - vissen vanuit het chalet in de Ourthe. 

Domaine Moulin de Hotton ligt direct in het centrum van Hotton. Op loopafstand (2 tot 5 minuten) van het domein liggen onder andere een verse bakker, een supermarkt en diverse gezellige restaurants met verschillende specialiteiten (Chinees, Italiaans & Belgisch). Op Moulin de Hotton staan kwalitatief hoogstaande chalets voor 2-, 4-, of 6 personen. De accommodaties zijn goed geïsoleerd en bieden de nodige comfort voor een onbezorgde vakantie. De luxueus opgezette chalets zijn ruim van inhoud en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Naast de ruime zit- en eetruimte beschikken de chalets over een moderne keuken met vaatwasser, een badkamer inclusief douche en een groot terras. Honden zijn toegestaan op het park in de daarvoor speciaal ingerichte chalets.

Brochure Moulin de Hotton

Fantastische daguitstapjes in de omgeving voor kinderen (en ouders)!

1.
Durbuy
op ongeveer 5 minuten rijden.

In het hart van de Ardennen aan de Ourthe ligt het kleinste stadje Durbuy.

2.
Rivéo
op ongeveer 5 minuten rijden.

Ontdek de fauna en de flora van de rivier zoals u die nog nooit zag.

3.
De grotten van Hotton
op ongeveer 10 minuten rijden.

De grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen.

4.
La Roche-en-Ardenne
op ongeveer 20 minuten rijden.

"LA ROCHE" is het centrum van een adembenemend panorama.

5.
Blégny Mijn
op ongeveer 40 minuten rijden.

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa.

Wandelen in de Ardennen

Diepe bossen op heuvelhellingen, steile rotsformaties en snelstromende rivieren: de Belgische Ardennen zijn een waar wandelparadijs voor de liefhebber. De verscheidenheid van de landschappen in de Ardennen is groot, dat ziet u onder andere terug in de verschillende wandelroutes rondom Hotton.

Ontdek

Fietsen in de Ardennen

Ontdek de Ardennen op de fiets. Verken de nieuwe fietsknooppunten, fietsroutes die aansluiten op nationale of internationale routes of kies voor de bestaande routes. Er is een ruime keuze voor zowel de kortere als langere fietsroute. Zowel voor gemakkelijke tot uitdagende tochten.

Ontdek

Mountainbiken in de Ardennen

Avontuurlijke mountainbikepaden strekken zich uit over het hele gebied. Er is in de directe omgeving van Hotton een grote diversiteit in niveau's voor de actieve moutainbikers. Hotton is het ideale landschap voor een actieve vakantie met de mountainbike. In de directe omgeving van Hotton kunt u ook diverse verhuurders van mountainbikes vinden, ook kunnen zij advies geven over de beste routes rondom Hotton.

Ontdek

Klimmen & Abseilen

De rotswanden in de Ardennen doen menig handen van klimmers jeuken. De geschikte klimgebieden liggen vooral ten zuiden van Namen en in de buurt van Luik. De Ardennen is een prima plek om kennis te maken met klimmen en/of abseilen, daarnaast zijn er in de Ardennen veel aanbieders van klimwanden of klimmuren. Hierop kan prima geoefend worden om het klimmen nog beter onder de knie te krijgen. 

Ontdek

Kanovaren

Met de schitterende ligging is Hotton een prachtige omgeving om actief te kanoën. De Belgische Ardennen is rijk aan talloze rivieren die, met name in de zomer, de uitstekende plek zijn voor een actieve middag kanoën. Er zijn in de directe omgeving van Hotton diverse locaties waar u kano's kunt huren.

Ontdek

De grotten van Hotton

De grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen en met twee sterren beoordeeld door de Michelingids. De grotten zijn ontstaan doordat regenwater infiltreerde in het kalksteenplateau en via een ondergrondse rivier uiteindelijk bij Hampteau terugkeerde naar het aardoppervlak. Ze ontstaan door een langzame chemische oplossing van kalksteen en deels door slijtage van het water met een beetje zand erin.

Ontdek

Durbuy

Het kasteel bovenop een rotspartij straalt romantiek uit. Aan de voet ervan ligt een klein middeleeuws stadje, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Omgeven door heuvels en bossen lijkt het « kleinste stadje ter wereld» tegen alles bestand. Durbuy ligt in Belgisch Luxemburg, in het hart van de Ardennen in België. 

Ontdek

Kasteel van La Roche

De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11de, 12de en 13ste eeuw, met hun sombere, indrukwekkende massa, nog benadrukt door ruwe opeenstapeling van leistenen, overheersen de groene vallei die gesnesteld ligt in een lus, gevormd door de Ourthe en de steile hellingen van Deisterberg.

Ontdek

Zoek en boek je ideale vakantie op Moulin de Hotton!