La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne

"LA ROCHE" is het centrum van een adembenemend panorama dat onuitwisbaar in het geheugen gegrift is van diegene die het geluk gehad heeft dat panorama te mogen aanschouwen. Nooit heb ik dit aangename oord verlaten met een ander gevoel dan grote spijt, dit oord dat begiftigd is met de meest uiteenlopende geschenken van de natuur en waar het uitstekend verpozen is." (M.A.Perk)

Het museum van de Slag om de Ardennen

Enkele dagen waren voldoende, in december 1944 en januari 1945, om het stadje La Roche van de kaart te vegen. De Amerikaanse artillerie en luchtmacht hadden als missie alle bruggen te vernietigen om zo de Duitse tanks de stoppen. Meer dan 115 burgers, soms zelfs hele families, verloren hierbij het leven. Een gedenkplaat met al hun namen bevindt zich op de muur van het rusthuis Jamotte. Onder hen ook een tante en een nicht van koningin Paola Ruffo di Calabria.

Elke dag een belevenis

In La Roche-en-Ardenne is er van alles te doen. U kunt er wandelen, mountainbiken, kanovaren, kajakken en diverse andere sportieve activiteiten beleven; Een bewegwijzerde wandeling van 6 km (nr 4) die de naam "le diable château' draagt, leidt naar het wildpark. Dit bospark van 10 ha herbergt een dertigtal diersoorten uit onze bossen, zoals everzwijnen, herten, reeën en ook 5 wolven. Aan het park is er een grote speeltuin voor kinderen, een zonneterras, een bar en diverse picknicktafels. Het toeristische treintje van La Roche voert u tot de mooiste hoekjes van het stadje. Het vertrekt op La Place du Bronze, en doet onder andere 'La Corniche de Deister' aan waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de vallei. Elke woensdag in juli en augustus brengt het treintje u naar Marcourt, waar de plaatselijke streekmarkt met artisanale producten en ambachtelijke lekkernijen garant staat voor een gezellige avond.

  • Op slechts 20 minuten rijden vanaf Hotton.
  • Adembenemende omgeving in de Belgische Ardennen.