De wilde rivieren, fantastische fietsroutes en betoverende bossen. Je kunt het allemaal terugvinden in de Belgische Ardennen, niet voor niets de 'groene long' van België genoemd. Een ideale bestemming om te genieten van de rust en van al het moois de natuur te bieden heeft. Moulin de Hotton grenst direct aan de Ourthe, een rivier midden door de Belgische Ardennen die door het idilische dorpje Hotton loopt. De chalets liggen op steenworp afstand van de Ourthe. U kunt - bij wijze van spreken - vanuit uw chalet in de Ourthe vissen. Deze groene regio is een ideaal actieterrein voor sport en sensatie. Van een gewone wandeling tot trailrunning en extreme avontuurlijke sporten; ook recreatieve sporters kunnen hier volop actie beleven.

  Karakteristieke chalets op palen, op steenworp afstand van de Ourthe en op 100 meter van het centrum van Hotton 
  Dichtbij Ardense steden waaronder Durbuy, Marche-en-Famenne en La Roche-en-Ardenne
  Verhuur van (elektrische) mountainbikes en kajaks op eigen domein van Moulin de Hotton

Ontdek en beleef de Ardennen van dichtbij!

1.
Durbuy
op ongeveer 10 minuten rijden..

Ontdek de kleinste en één van de oudste stadjes van de Ardennen.

2.
Grotten van Hotton
op 2 minuten rijden..

met twee sterren beoordeeld door de Michelingids

3.
Riveo Interpretatiecentrum
op 2 minuten rijden..

Ontdek de onderwaterwereld van de Ourthe.

4.
La Roche en Ardenne
op ongeveer 10 minuten rijden..

Beleef de historie in het kasteel van La Roche-en-Ardenne

5.
Marche-en-Famenne
op ongeveer 15 minuten rijden..

Historische stad met veel bezienswaardigheden

Karakteristieke chalets

Beleef, ontdek en geniet van de Belgische Ardennen in een vrijstaande chalet op palen. De chalets zijn de uitvalsbasis voor een fantastische vakantie met volop belevenissen. Zo biedt de Ardennen een goede uitvalsbasis voor lange fiets- en wandeltochten, kunt u genieten van de sportieve activiteiten zoals mountainebiken, raften of vissen en zijn er volop culinaire bezienswaardigheden.

Ontdek

Ontdek de stad Durbuy

Het kasteel bovenop een rotspartij straalt romantiek uit. Aan de voet ervan ligt een klein middeleeuws stadje, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Omgeven door heuvels en bossen lijkt het « kleinste stadje ter wereld» tegen alles bestand. Durbuy ligt in Belgisch Luxemburg, in het hart van de Ardennen in België. 

Ontdek

De grotten van Hotton

De grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen en met twee sterren beoordeeld door de Michelingids. De grotten zijn ontstaan doordat regenwater infiltreerde in het kalksteenplateau en via een ondergrondse rivier uiteindelijk bij Hampteau terugkeerde naar het aardoppervlak. Ze ontstaan door een langzame chemische oplossing van kalksteen en deels door slijtage van het water met een beetje zand erin.

Ontdek

Wandelen in de Ardennen

Diepe bossen op heuvelhellingen, steile rotsformaties en snelstromende rivieren: de Belgische Ardennen zijn een waar wandelparadijs voor de liefhebber. De verscheidenheid van de landschappen in de Ardennen is groot, dat ziet u onder andere terug in de verschillende wandelroutes rondom Hotton. 

Ontdek

Fietsen in de Ardennen

Ontdek de Ardennen op de fiets. Verken de nieuwe fietsknooppunten, fietsroutes die aansluiten op nationale of internationale routes of kies voor de bestaande routes. Er is een ruime keuze voor zowel de kortere als langere fietsroute. Zowel voor gemakkelijke tot uitdagende tochten.

Ontdek

Mountainbiken in de Ardennen

Avontuurlijke mountainbikepaden strekken zich uit over het hele gebied. Er is in de directe omgeving van Hotton een grote diversiteit in niveau's voor de actieve moutainbikers. Hotton is het ideale landschap voor een actieve vakantie met de mountainbike. Zelf verhuren wij ook (elektrische) mountainbikes op het park. Alles hieromtrent kan u vinden via mountainbikes en kajakverhuur.

Ontdek

Klimmen & Abseilen

De rotswanden in de Ardennen doen menig handen van klimmers jeuken. Maar ook in het dorpje Hotton is er een alom bekende plek om te klimmen op slechts 5 minuten wandelen van ons domein. Het mooi gelegen klimmassief beschikt over enkele uitdagende touwlengstes. Deze variëren van geweldige schoorstenene tot een aanpal mooie platen. Wij horen vaak dat 'La Big Ben', voor vele klimmers één van de mooiste plaatroutes van België is.

Ontdek

Kanovaren

Met de schitterende ligging is Hotton een prachtige omgeving om actief te kanoën. De Belgische Ardennen is rijk aan talloze rivieren die, met name in de zomer, de uitstekende plek zijn voor een actieve middag kanoën. Er zijn in de directe omgeving van Hotton diverse locaties waar u kano's kunt huren.

Ontdek

(Vlieg)vissen in de Ourthe

De rivier Ourthe herbergt diverse wildwatervissen. De Ourthe is een paradijs voor vissers, maar ook een aangename en kwaliteitsvolle plaats om te zwemmen.

Ontdek

Adventure Valley in Durbuy

Op nog geen 10 minuten met de wagen zijn jullie vanuit Moulin de Hotton, bij Adventure Valley in Durbuy. Een gloednieuw activiteitenpark dat zich steeds verder ontwikkelt met nieuwe activiteiten zoals escape rooms, tag rooms, binnenspeeltuinen, thematische activiteiten, ... en zoveel meer. Hebben jullie kinderen bij die opzoek zijn naar een avontuurlijke daguitstap? Ga dan zeker langs bij Adventure Valley voor een onvergetelijke dag, dicht bij ons chalets.

Ontdek