Ontdek Moulin de Hotton

De Belgische Ardennen, kan het qua natuur nog mooier? Idyllische landschappen, avontuurlijke wandelpaden en eeuwenoude grotten... Trek de wandelschoenen aan en kom samen genieten van de rust en de vrije natuur. Spot diertjes langs de kabbelende riviertjes en rust uit op 'n bankje onderaan een rotswand. 

Rustig gelegen, en toch pal in het centrum van het gezellige dorpje Hotton, bevindt vlakbij Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Marche-en-Famenne, Moulin de Hotton. Een kleinschalig vakantieplekje, ideaal voor vakantiegasten die op zoek zijn naar een mix van avontuur en rust, vlak aan rivier de Ourthe. 

De kwalitatieve chalets voor twee, vier, vijf of zes personen zijn gelegen midden in het centrum van het historische dorpje Hotton. Passeren bij de bakker in de ochtend, of 's avonds bourgondisch dineren in één van de vele restaurantjes, kan perfect te voet want van aan de chalet zijn jullie op zo'n 5 minuten terplekke.

Ontdek en beleef de Ardennen van dichtbij!

1.
Durbuy
op ongeveer 10 minuten rijden..

Ontdek de kleinste en één van de oudste stadjes van de Ardennen.

2.
Grotten van Hotton
op 2 minuten rijden..

met twee sterren beoordeeld door de Michelingids

3.
Riveo Interpretatiecentrum
op 2 minuten rijden..

Ontdek de onderwaterwereld van de Ourthe.

4.
La Roche en Ardenne
op ongeveer 10 minuten rijden..

Beleef de historie in het kasteel van La Roche-en-Ardenne

5.
Marche-en-Famenne
op ongeveer 15 minuten rijden..

Historische stad met veel bezienswaardigheden

Vrijstaande chalets op palen

Overnachten in het hart van de Ardennen, rustig gelegen en toch pal aan het centrum van Hotton. Overnacht met 2, 4, 5 of zelfs 6 personen in één van onze nieuwe vakantiewoningen dewelke zo voorzien zijn dat ze 365 dagen jaar verhuurbaar zijn. Geniet van die heerlijke koffie op het overdekte terras van onze paalwoningen en profteer van alle comfort in de chalet. Onze chalets worden gemiddeld beoordeeld met 9,2 voor netheid.

Ontdek

Het kleinste stadje ter wereld, Durbuy

Verblijven in Hotton? Dan moeten jullie zeker de romantiek van Durbuy opgezocht hebben. Gelegen op slechts 10 minuten met de wagen en zelfs in de zomermaanden vlot te bereiken via het fietsenroutenetwerk. Ontdek de historische steegjes, het gezellige stadsplein of ga voor een potje openluchtminigolf. Ook de adembenemende rotswand met het oude kasteel zijn zeker de moeite. Absoluut het bezoeken waard!

Ontdek

Bekroond erfgoed: De grotten van Hotton

De wereldberoemde grotten van Hotton, een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed midden in de Ardennen en met twee sterren beoordeeld door de Michelingids. De grotten zijn ontstaan doordat regenwater infiltreerde in het kalksteenplateau en via een ondergrondse rivier uiteindelijk bij Hampteau terugkeerde naar het aardoppervlak. Ze ontstaan door een langzame chemische oplossing van kalksteen en deels door slijtage van het water met een beetje zand erin. Gelegen op wandelafstand van Moulin de Hotton en aanrader bij minder weer!

Ontdek

Uitdagend wandelen, zelfs tussen de bevers

Kabbelende riviertjes met afgebeten bomen, diepe bossen aan de voet van steile rotsformaties en een verscheidenheid aan landschappen... De Ardennen is een waar wandelparadijs voor de avontuurlijke wandelaar. Uitdagend of rustgevend, van aan de chalet vertrekken meerdere wandelroutes. Beleef de Ardennen op z'n best! Wisten jullie dat de mooiste beverwandeling van België vlakbij ligt?

Ontdek

Adventure Valley in Durbuy

Op nog geen 10 minuten met de wagen zijn jullie vanuit Moulin de Hotton, bij Adventure Valley in Durbuy. Een gloednieuw activiteitenpark dat zich steeds verder ontwikkelt met nieuwe activiteiten zoals escape rooms, tag rooms, binnenspeeltuinen, thematische activiteiten, ... en zoveel meer. Hebben jullie kinderen bij die op zoek zijn naar een avontuurlijke daguitstap? Ga dan zeker langs bij Adventure Valley voor een onvergetelijke dag, in de nabije omgeving van Hotton.

Ontdek